مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به مزیتهای این مجموعه بزرگ اقتصادی نسبت به سایر نهادهای مشابه در کشور، گفت: از جمله این مزایا، سرمایهگذاریهای کلان صندوق است که نسبت به سایر فعالان بخش خصوصی یک مزیت بزرگ است زیرا آنها توان مالی یا جرات سرمایهگذاریهای بزرگ را ندارند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، مهدی نیکدل مدیرعامل این موسسه در همایش سالروز تاسیس هلدینگ پتروفرهنگ با اشاره به اینکه ارتباط مدیران ارشد با بدنه سازمان یکی از ضروریات اداره و پیشبرد اهداف سازمان است، اظهار کرد: مدیران باید با بدنه هماهنگ باشند تا تصمیماتی که گرفته میشود در اجرا به چالش برنخورد.
وی افزود: از آبان سال 1395 در حالی به مجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان وارد شدم که شرایط خیلی سختی داشت؛ به همین دلیل اولین اقدام ما شناخت وضعیت صندوق بود تا همه گروههای موفق شناسایی و وضعیت موجود آسیبشناسی شود.
مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان تصریح کرد: پس از آسیب شناسی اولیه متاسفانه به این نتیجه رسیدیم که پروژههای سفارشی تحت فشارهای بیرونی به صندوق تحمیل شده و تصمیمات اشتباه زیادی گرفته شده بود. بنابراین در اولین قدم اعلان عمومی کردیم که هیچگونه پروژه سفارشی را نمیپذیریم و اجرا نخواهیم کرد.
وی گفت: پس از آسیبشناسی، برنامه استراتژی جدید تدوین شد و در این برنامه به این نتیجه رسیدیم که به جای اینکه صندوق در بخشهای متعدد و پراکنده سرمایهگذاری کند، در چند بخش خاص سودآور به سرمایهگذاری بپردازد تا سودآوری بیشتر و مطلوبتری داشته باشد.
امکان انجام سرمایهگذاریهای کلان در صندوق ذخیره فرهنگیان
نیکدل با اشاره به مزیتهای موسسه اظهار کرد: از جمله این مزایا میتوان به سرمایهگذاریهای کلان آن اشاره کرد که این نسبت به سایر فعالان بخش خصوصی یک مزیت بزرگ است زیرا آنها توان مالی یا جرات سرمایهگذاری بزرگ را ندارند.
مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: در شرایط کنونی طبق استراتژی جدید، شرکتهای صندوق را در چهار هلدینگ سازماندهی کردیم که هلدینگ پتروفرهنگ به عنوان بزرگترین شرکت گروه در حوزه نفت و گاز و انرژی فعالیت دارد.
نیکدل گفت: هلدینگ بعدی به نام سرمایهگذاری فرهنگیان در حوزه خدمات مالی فعالیت دارد و بر پایه سرمایهگذاری تشکیل شده است. علاوه بر آن هلدینگ ساختمانی معلم در حوزه املاک و مستغلات و در نهایت هم یک هلدینگ در گروه خدمات به نام تدبیرگران اطلس را ایجاد کردیم که در آن همه شرکتهایی که به فرهنگیان خدمات میدهند سازماندهی شدهاند.
وی با بیان اینکه پیش از این سازماندهی بیش از 30 شرکت به طور مستقیم زیرمجموعه صندوق بودند، اظهار کرد: در استراتژی جدید، صندوق با چهار هلدینگ اصلی ارتباط دارد و به این صورت اداره شرکتها آسانتر و کارآمدتر خواهد بود.
ورود به بورس؛ گامی در مسیر شفافسازی فعالیتها
نیکدل یکی از چالشهای صندوق در دوره گذشته را عدم شفافیت دانست و گفت: راههای مختلف شفافیت را بررسی کردیم و بهترین راه برای شفافیت را ورود چهار هلدینگ اصلی صندوق به بورس یافتیم زیرا با ورود به بورس، ناظر سومی هم بر فعالیتهای ما نظارت خواهد داشت.
مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان از انجام مقدمات ورود سه هلدینگ این موسسه به بورس خبر داد و اظهار کرد: هلدینگهای پتروفرهنگ، ساختمانی معلم و سرمایهگذاری فرهنگیان پذیرش اولیه را گرفته و به زودی وارد بازار سرمایه خواهند شد.
سهم یک تا پنج درصدی معلمان برای عضویت در صندوق
نیکدل با اشاره به اینکه معلمان از ابتدای تاسیس صندوق تاکنون یک تا پنج درصد از حقوق خود را به حساب صندوق واریز میکنند و البته معادل آن هم دولت واریزی دارد، بیان کرد: با این واریزیها فعالیت اقتصادی انجام میدهیم و در زمان بازنشستگی سهمالشرکه معلم شامل واریزی خودش، واریزی دولت و سود حاصل از فعالیتهای اقتصادی موسسه را به او پرداخت خواهیم کرد. با توجه به اینکه واریزی سهم دولت به روز نیست، هر زمان و به هر میزان از سهم دولت احیا شود بلافاصله به حساب بازنشستگان واریز شده و به حساب اعضا نیز منظور میشود.
وی بیان کرد: معتقدم که صندوق جیب معلمهاست، هرچند که بخشی از این پول را دولت واریز میکند از لحظه واریز به حساب معلم مینشیند، پس پول اوست.
نیکدل با تاکید بر اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان یک نهاد اقتصادی خصوصی است اما شخصی نیست، گفت: صندوق اگرچه تعداد اعضای زیادی دارد اما خصوصی است و یکی از چالشهای اصلی ما با نهادهای نظارتی متاسفانه همین مساله بود که زمان و انرژی بسیاری از ما گرفت. اینکه تعداد اعضای صندوق زیاد است دلیلی بر غیرخصوصی بودن آن نیست زیرا نهادهای خصوصی زیادی وجود دارند که تعداد سهامدارن آنها از صندوق بیشتر است. بنابراین تعداد اعضا نمیتواند مبنای خصوصی یا عمومی بودن قرار گیرد.
مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به سرمایهگذاری کلان انجام شده در هلدینگ پتروفرهنگ اظهار کرد: یکی از سرمایهگذاریهای ما کیمیای پارس خاورمیانه بود که سال گذشته به بهرهبرداری رسید. پتروشیمی مروارید هم که بخش زیادی از سود پتروفرهنگ را در سالهای گذشته تامین میکرد؛ علاوه برآن شرکت انرژی سپهر را در یک معامله برد-برد از بانک صادرات خریدیم.
او ادامه داد: بانک صادرات در آن سال به دلیل درگیری با مشکلات تحریمی، توانایی تکمیل پروژههای انرژی سپهر را نداشت. به همین دلیل با ما وارد مذاکره شد، ما هم این شرکت را با آورده نقدی کم به صورت اقساط خریداری کردیم و توانستیم بهرهبرداری از اولین پروژه این هلدینگ یعنی پتروشیمی سبلان را شاهد باشیم.
پتروفرهنگ در زمره 4 تولیدکننده برتر متانول دنیا
نیکدل با اشاره به سرمایهگذاریهای انجام شده در هلدینگ پتروفرهنگ اظهار کرد: با این سرمایهگذاریها توانستیم به جایی برسیم که پتروفرهنگ با چهار شرکت تولیدکننده متانول، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان متانول در دنیا خواهد شد و این در حالی است که قبلا به ما برای سرمایهگذاری در این عرصه گلایههایی میشد.
مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: در شرایط فعلی هم برنامهریزی ما برای ادامه مسیر تعریف پروژههای جدید است که مطالعات جدید با نظارت مدیریت این هلدینگ در حال انجام است و طرحهای پایین دست متانول در آینده نزدیک وارد فاز اجرایی خواهد شد، در واقع این مجموعه در مسیری قرار دارد که سودآوری صندوق را تضین خواهد کرد.
تلفن
021-88660748-7ایمیل
فکس
آدرس
موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یک نهاد خصوصی در سال 1374 با هدف ارتقاء وضعیت معیشتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی، از طریق تشویق و ترغیب ایشان به مشارکت فعال در فعالیتهای اقتصادی، بازار سرمایه و ایفای نقش پر رنگ در اقتصاد کشور تاسیس شد. صندوق ذخیره فرهنگیان با داشتن چهار هلدینگ پتروشیمی و انرژی، مالی و سرمایهگذاری، ساختمانی و خدمات و حدود 30 شرکت اصلی زیر مجموعه این هلدینگها، در حال فعالیت اقتصادی به منظور کسب سودآوری و تولید ثروت برای فرهنگیان عضو است و کلیه داراییهای آن نیز متعلق به اعضا است.
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان می باشد