اخبار 24 فروردین, 1401 2:22 ب.ظ
اخبار 24 فروردین, 1401 2:22 ب.ظ

مدیرعامل در نشست با معاونت‌های موسسه؛

ارائه خدمات رفاهی به اعضا با سودآوری مضاعف برای آنان همراه است

مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه ارائه خدمات رفاهی به اعضا با ماموریت سودآوری موسسه برای زمان بازنشستگی فرهنگیان عضو تضادی ندارد، گفت: جمعیت میلیونی معلمان و فرهنگیان بازنشسته، یک ظرفیت بالقوه بسیار بزرگ است و ارائه خدمات مختلف به این قشر، علاوه بر افزایش رفاه آنان، سودآوری مضاعفی برای آنها در صندوق ایجاد می‌کند.

جواد نوری روز دوشنبه 15 فروردین 1401 در دیدار با مدیران و کارشناسان معاونت‌های موسسه، ضمن تبریک سال نو و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، گفت: برای رسیدن به اهداف خود در صندوق ذخیره فرهنگیان دو دستور کار اصلی را دنبال می‌کنیم که یکی کارآمدسازی و ارتقای بهره‌وری و دیگری برنامه‌های تحولی است که در بازه زمانی سه الی چهار سال آینده پیاده‌سازی می‌شود.

وی معاونت‌های توسعه کسب و کار و امور شرکت‌ها را به عنوان دو بازوی اصلی موسسه عنوان کرد و افزود: معاونت توسعه کسب و کار به عنوان اتاق فکر موسسه عمل می‌کند که در آن استراتژی‌ها و برنامه‌های هلدینگ‎ها و شرکت‌های تابعه موسسه تدوین می‌شود و معاونت امور شرکت‌ها نیز بر اجرا شدن این برنامه‌ها نظارت ‌می‎کند.

نوری با اشاره به اینکه در گذشته مساله کنترل و نظارت بر شرکت‌ها از نوع کنترل مالی بوده است، تصریح کرد: در مدل‌های جدید حاکمیت شرکتی، کنترل مالی به تنهایی شاخص دقیقی برای ارزیابی عملکرد بنگاه‌های اقتصادی محسوب نمی‌شود بلکه کنترل استراتژیک جایگزین آن شده و به این معنی است که استراتژی‌های کلان هلدینگ‌ها و شرکت‌ها در ادامه و سازگار با استراتژی‌ها موسسه خواهد بود و کنترل و نظارت، علاوه بر مسائل مالی و سودآوری، شامل استراتژی شرکت‌ها نیز می‌شود.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با تاکید بر اهمیت موضوع هم‌افزایی در بین شرکت‌های تابعه موسسه گفت: در مدل کنترل استراتژیک بخش‌های مختلف بنگاه مادر با بخش‌های مشابه در هلدینگ‌ها و شرکت‌ها دارای ارتباط عمیق بوده و با همدیگر هماهنگ هستند و از این طریق هم‌افزایی به بیشترین میزان خود می‌رسد.

نوری با تاکید به اینکه ارائه خدمات رفاهی به اعضا با ماموریت سودآوری موسسه برای زمان بازنشستگی فرهنگیان عضو تضادی ندارد، گفت: فرهنگیان عضو موسسه به همراه خانواده و دانش‌آموزان کشور بالغ بر 20 میلیون نفر خواهند بود که ظرفیت بالقوه بسیار بزرگی برای فعالیت‌های اقتصادی خدماتی به ویژه در حوزه‌هایی مانند لوازم و اقلام فروشگاهی، بیمه تکمیلی، خدمات گردشگری و مسافرتی و کارت‌های اعتباری محسوب می‌شود که سودآوری قابل توجهی نیز به همراه خواهد داشت.

مدیرعامل موسسه همچنین مساله شفافیت را یکی از مسائل بسیار مهم عنوان کرد و گفت: فرهنگیان حق دارند اطلاعات کامل و دقیقی از صندوق، فعالیت‌های آن و اطلاعات مالی و شرکت‌های آن داشته باشند و موضوع محاسبه ارزش افزوده را نیز تا حصول نتیجه پیگیری خواهیم کرد.

 

ما باید امانتدار خوبی برای حفظ دارائی اعضاء و افزایش سرمایه آنها باشیم

در ادامه این جلسه نادر جعفر یوسفی قائم مقام مدیرعامل موسسه نیز با اشاره به اینکه معلمان امانت خود را به دست ما سپرده‌اند، گفت: ما باید امانتدار خوبی هم برای حفظ دارایی اعضا و هم برای افزایش ثروت و سرمایه آنها باشیم.

وی افزود: تیم مدیریتی جدید با بهره گیری از دانش و روشهای علمی تلاش می‌کند اقدامات مثبت قبلی را ادامه دهد و در جهت تحول و ارتقاء موسسه در همه حوزه‌ها حرکت نماید.

یوسفی با اشاره به اینکه مدیران صندوق در برابر هیات مدیره و آنها نیز در برابر هیات امنا و فرهنگیان باید پاسخگو باشند،تصریح کرد: با مدل کنترل استراتژیک، فعالیت‌ هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه آنها به دقت رصد می‌شود.

قائم مقام موسسه، کنترل استراتژیک را یک مدل بینابینی در بین مدل‌های نظارت و کنترل بر شرکت‌ها که شامل کنترل مالی،کنترل استراتژیک و کنترل برنامه ریزی استراتژیک می باشند عنوان کرد و گفت: کنترل استراتژیک به معنی ارائه استراتژی‌های کلی از سوی بنگاه مادر به شرکت‌های تابعه ، تعامل در جهت تدوین برنامه ها واستراتژی  های بخشی و نظارت بر اجرای درست آنهاست اما این به معنی دخالت در امور شرکتها و شرکت‌داری صددرصدی توسط بنگاه مادر نیست.

یوسفی با اشاره به اینکه وظیفه ما در موسسه طراحی فرآیندها و متدولوژی‌هاست تاکید کرد: ما حافظ دارایی‌هایی سخت افزاری، نرم‌افزاری و مغز افزاری صندوق ذخیره فرهنگیان هستیم بنابراین باید نظارت دقیقتر ومستمر بر اجرای استراتژی هاو برنامه های ابلاغی در هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه داشته باشیم.

 

افزایش بهره‌وری و تحول در دستور کار موسسه است

عباسعلی قدیریان معاون توسعه کسب و کار موسسه نیز با اشاره به اعلام سیاست‌های کلی موسسه از سوی مدیرعامل در زمینه افزایش بهره‌وری و رویکرد تحول‌گرا در موسسه گفت: در زمینه افزایش بهره‌وری، فرآیند ارزیابی طراحی و تدوین شده است و در موضوع تحول نیز نگاه مجددی به حوزه‌ها و مدل‌های کسب و کار موسسه خواهیم داشت.

وی افزود: برخی از شرکت‌ها به دلیل استفاده از روش‌های قدیمی، مزیت‌های‌ رقابتی خود را از دست داده‌اند و لازم است با تحولات و فناوری‌های جدید هماهنگ شود. در حال حاضر بحث اقتصاد دیجیتال مطرح است که از یک سو به معنی دیجیتالی کردن کسب و کارها و وارد کردن فناوری به شرکت‌هاست و از سوی دیگر به معنی سرمایه‌گذاری و ورود به حوزه‌های کسب ‌و کار فناوری و دانش بنیان است.

قدیریان ظرفیت موجود در آموزش و پرورش و اعضای موسسه را نیز از حوزه‌های مهم سرمایه‌گذاری برشمرد و تصریح کرد: از ظرفیت‌های موجود باید به نحو شایسته‌ای استفاده کنیم و در عین اینکه خدمات مناسبی به جامعه هدف ارائه می‌کنیم، سودآوری نیز ایجاد خواهیم کرد.

معاون برنامه‌ریزی استراتژیک موسسه نیز مدل کنترل استراتژیک را یک مدل پیشرفته‌تر از کنترل مالی عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم موضوع تحول و افزایش بهره‌وری را به طور جدی پیگیری کنیم باید از مدل کنترل استراتژیک برای نظارت بر شرکت‌ها و ارزیابی عملکرد آنها استفاده کنیم.

محاسبه ارزش افزوده مطالبه به حق اعضا است

امیر انباردار معاون امور شرکت‌ها نیز محاسبه ارزش افزوده را مطالبه عمومی و همیشگی فرهنگیان عضو موسسه عنوان کرد و گفت: این مطالبه کاملا به حق است و باید به هر طریق ممکن، راهی برای محاسبه ارزش افزوده و احقاق حقوق فرهنگیان پیدا کنیم.

وی توجه به زیرساخت‌ها فناوری به ویژه در حوزه نرم‌افزاری در موسسه، هلدینگ‌ها و شرکت‌ها را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: نرم‌افزارهای تخصصی در حوزه‌های بی آی و بودجه تحت وب، می‌تواند کمک بسزایی به بحث کنترل و نظارت بکند.

انباردار یکی دیگر از مسائل مهم را ساماندهی شرکت‌ها برشمرد و گفت: توجه به مقیاس شرکت‌ها بسیار مهم است زیرا شرکت‌های کوچک مقیاس انرژی زیادی از موسسه خواهد گرفت اما در مقابل سودآوری قابل توجهی نخواهند داشت.

تگ ها

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط

تماس با ما
تماس با صندوق ذخیره فرهنگیان با سریعترین روش ها

ایمیل

info@szf.ir

فکس

021-22255213

آدرس

خیابان ولیعصر - بالاتر از میدان ونک خیابان عطار - پلاک 10

ارسال پیام

درباره ما

موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یک نهاد خصوصی در سال 1374 با هدف ارتقاء وضعیت معیشتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی، از طریق تشویق و ترغیب ایشان به مشارکت فعال در فعالیت‌های اقتصادی، بازار سرمایه و ایفای نقش پر رنگ در اقتصاد کشور تاسیس شد. صندوق ذخیره فرهنگیان با داشتن چهار هلدینگ پتروشیمی و انرژی، مالی و سرمایه‌گذاری، ساختمانی و خدمات و حدود 30 شرکت اصلی زیر مجموعه این هلدینگ‌ها، در حال فعالیت اقتصادی به منظور کسب سودآوری و تولید ثروت برای فرهنگیان عضو است و کلیه دارایی‌های آن نیز متعلق به اعضا است.

مارا دنبال کنید :

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان می باشد