تعامل هر چه بیشتر با فرهنگیان به عنوان ذینفعان اصلی موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، از رویکردهای روابط عمومی این موسسه برای شفافسازی اقدامات و پاسخگویی هر چه بیشتر به صاحبان اصلی آن است و در این راستا، هر از چندی دیدارهایی با نمایندگان تشکلها، صاحبان قلم و اعضای فعال و بانفوذ در فضای مجازی انجام میشود.
آخرین جلسه برگزار شده در این راستا، اول اردیبهشتماه جاری با حضور مهدی نیکدل مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان،معاونان و مدیرعامل هلدینگ تدبیرگران اطلس و مدیر روابط عمومی و امور بینالملل موسسه به همراه محمد داوری، محمد جواد قریشی و کامران رحیمی سه نفر از معلمان فعال در فضای رسانهای و آنلاین با محوریت سه موضوع بورسی شدن شرکت های زیرمجموعه صندوق، تغییرات و اصلاحات اساسنامه، مدیریت صندوق ذخیره در سطوح مختلف از هیات امنا به عنوان بالاترین رکن گرفته تا مدیرعامل و هیات مدیره به عنوان رکن اصلی مدیریتی و مدیران عامل و هیات مدیرههای شرکتها برگزار شد.
برای تدقیق و شفافیت هر چه بیشتر محورهایی که از سوی خود فرهنگیان حاضر در نشست انتخاب شده بود، به پیشنهاد روابط عمومی موسسه مقرر شد تا پرسشهای مشخص و پاسخهای شفاف و صریح بدون توضیحات اضافه و کلیگوییهای رایج در این گونه دیدارها عنوان شوند که این رویکرد منجر به جلسهای صریح با نتایج روشن شد.
به زعم نمایندگان فرهنگیان حاضر در این نشست، شفافیت در پاسخگویی و گزارش دهی از عملکرد، همچنین همسویی با مطالبات اعضا، نقطه امیدی است که در رویکردها و رفتار سازمانی مدیران فعلی صندوق دیده میشود و این عاملی امید بخش است مشروط بر اینکه چنین نشستهای تعاملی و مدنی، خروجی محسوس و عینی داشته باشند. به گفته آنها در مصاحبهها و گزارشهایی که پس از این نشست منتشر شد، در زمینه تعاملات گسترده با فرهنگیان، شخص مدیرعامل بر پاسخگویی دیگر مدیران تاکید ویژهای کرده است و یکی از مدیران موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان رابط، ملزم به ارتباط مستمر و پاسخگویی مداوم با فرهنگیان انتخاب شده و البته که چنین فضای تعاملی، خود سرمایهای برای مجموعه مدیریتی موسسه خواهد بود.
از واقعیتها، موانع و سنگاندازیها غافل نیستیم
محمد داوری از نمایندگان این حاضر در جلسه بر پیگیری مطالبات فرهنگیان و و پل ارتباطی میان فرهنگیان و این موسسه اقتصادی تاکید و بیان کرد: همچنان در قالب گروه مطالبهگران صندوق ذخیره که متشکل از فعالان شبکههای اجتماعی است؛ به صورت منسجم و مستمر با همفکری یکدیگر پیگیر مطالبات اعضای صندوق ذخیره هستیم.
وی گفت: اعتماد به مسئولان فعلی صندوق و شخص مدیرعامل و آقای قدیریان معاون برنامهریزی موسسه که مغز متفکر تحولات صندوق به نظر می رسند، نکته قابل توجه در فعالیتهای صندوق ذخیره محسوب میشود.
البته که از تمام اعضای صندوق در سراسر کشور میخواهیم هماهنگ و منسجم برای تحقق مطالبات به حق و قانونی، هوشیاری خود را حفظ کنند.
این معلم با تاکید بر غنیمت دانستن چنین فرصتی در مورد تعامل با مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان تصریح کرد: اگر این فرصتها از دست برود ممکن است به این زودی و سادگی بدست نیاید؛ البته نگران فرصت سوزیها بودیم اما برگزاری این نشست با شرایط خاص شیوع بیماری و ملاحظاتی که وجود دارد، از وجود روزنه های امید در شکوفایی صندوق حکایت دارد.
پاسخ به شبهات برای ورود به بورس
در جلسه اخیر با توجه به اینکه یکی از مطالبات اصلی و به روز فرهنگیان در این برهه زمانی، شفافسازی و حل ابهامات درباره بورسی شدن شرکتهای تابعه است، بخش عمده این جلسه به این موضوع اختصاص یافت.
سید محمدجواد قریشی، یکی دیگر از فرهنگیان عضو گروه مطالبهگران صندوق ذخیره فرهنگیان، ورود به بورس را با توجه به توضیحات مدیران صندوق ذخیره مثبت دانست و گفت: شرکت ها برای ورود به بورس باید الزامات سازمان بورس را داشته باشند و نداشتن ابهامات مالی از جمله شروط پذیرش است.
طبق آنچه به پرسشهای قریشی پاسخ داده شد، عرضه ویژه این سهام که از سوی هلدینگ پتروفرهنگ انجام خواهد شد، براساس فرمولی است که توسط شرکت مشاور و با ترکیبی از مبالغ واریزی و تقویم زمانی صورت میگیرد.
این نماینده معلمان درباره ثبت کد بورسی هم به همکاران خود توصیه کرد که برای انجام این کار در مدت مقرر اهتمام داشته باشند تا سایر مراحل ورود به بورس به بهانه این موضوع تغییر نکند و تعویق نیفتد.
مجلس حق ورود به تصویب اساسنامه یک بنگاه خصوصی را ندارد!
بنا بر بند (ک) تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، وزارت آموزش و پرورش مکلف میشود که اساسنامه صندوق را تهیه کرده و برای تصویب به مجلس بفرستد، آنطور که در مشروح تبصره آمده است:
«وزارت آموزش و پرورش مکلف است سه ماه پس از تصویب این قانون اساسنامه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان را در راستای تقویت بنیه مالی فرهنگیان، رفع مشکلات معیشتی آنها، نقشپذیری فرهنگیان و هیأت امنا و مدیریت صندوق، ایجاد شفافیت مالی و محاسباتی و تعارض منافع و تعیین وضعیت حقوقی آن مورد بازنگری قرار داده و به تصویب مجلس برساند.»
به استناد همین موضوع کامران رحیمی دیگر نماینده فرهنگیان به تسریع در بازنگری و اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان تاکید داشت و گفت: هدف اصلی ذینفعان صندوق ذخیره این است که حق مالکیت اعضای صندوق به صورت شفاف و واضح در اساسنامه اعمال شود.
به گفته وی کارگروهی برای تهیه پیشنویس اساسنامه تشکیل شده بود که محصول نهایی را به هیأت مدیره و هیات امنای صندوق ارائه دهد و در این پیشنویس، مطالبه اصلی فرهنگیان عضو، حق مالکانه را به جد مدنظر قرارداده است.
این نماینده معلمان، با درخواست تسریع در تدوین و تصویب اساسنامه، تعلل در این زمینه را زمینهساز دخالتهای بیرونی دانست و نسبت به آنچه توجیه نشدن شورای نگهبان توسط مدیران صندوق و آموزش و پرورش و در نتیجه، تأیید این بند از تبصره ۱۲ انتقاد کرد.
رحیمی اضافه کرد: مجلس حق ورود به تصویب اساسنامه یک بنگاه خصوصی را ندارد و نشان میدهد که حتی طراحان آن به عمد یا سهو متوجه این نبودند که همه فرهنگیان در این صندوق عضویت ندارند. ماموریت این صندوق متوجه مسایل و مشکلات همه فرهنگیان و دستگاه آموزش و پرورش نیست بلکه صندوق فقط در قبال اعضا مسئولیت دارد و تعجب بیشتر از شورای نگهبان بوده که چرا به این مغایرت آشکار رای داده است.
این جلسه در حالی پس از ۵ ساعت به پایان رسید که تداوم آن مورد تاکید مدیران موسسه قرار گرفت.
تلفن
021-88660748-7ایمیل
فکس
آدرس
موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یک نهاد خصوصی در سال 1374 با هدف ارتقاء وضعیت معیشتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی، از طریق تشویق و ترغیب ایشان به مشارکت فعال در فعالیتهای اقتصادی، بازار سرمایه و ایفای نقش پر رنگ در اقتصاد کشور تاسیس شد. صندوق ذخیره فرهنگیان با داشتن چهار هلدینگ پتروشیمی و انرژی، مالی و سرمایهگذاری، ساختمانی و خدمات و حدود 30 شرکت اصلی زیر مجموعه این هلدینگها، در حال فعالیت اقتصادی به منظور کسب سودآوری و تولید ثروت برای فرهنگیان عضو است و کلیه داراییهای آن نیز متعلق به اعضا است.
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان می باشد