اخبار 5 خرداد, 1400 12:51 ب.ظ
اخبار 5 خرداد, 1400 12:51 ب.ظ

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ خبر داد:

عرضه سهام پتروفرهنگ تا اواخر تابستان امسال/ سهم 4 درصدی تولید متانول دنیا تا 3 سال آینده

شاهدایی با اشاره به عملکرد هلدینگ پتروفرهنگ در افزایش تولید متانول، این فعالیت‌ها را کمک به چرخه اقتصادی کشور و به تبع آن افزایش سرمایه فرهنگیان عضو صندوق موسسه ذخیره فرهنگیان برشمرد.

مدیرعامل علدینگ پتروفرهنگ

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، مرضیه شاهدایی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به عملکرد این هلدینگ و نقشی که در صندوق ذخیره فرهنگیان ایفا می‌کند، بیان کرد: این مجموعه یکی از چهار هلدینگ صندوق ذخیره فرهنگیان و بزرگترین هلدینگ از نظر ارزش سرمایه‌ای محسوب می‌شود که مشی اصلی آن  توسعه صنعت پتروشیمی و ورود به صنایع پتروشیمی، انرژی و شیمیایی است و برای تحقق این مشی شرکتی در زمینه نیروگاهی هم فعالیت دارد.

وی ادامه داد: صندوق ذخیره فرهنگیان صندوقی خصوصی است و معلمان ماهیانه درصدی از حقوق خود را در صندوق ذخیره فرهنگیان پس‌انداز می‌کنند و رسالت ما این است که این سرمایه‌ها را به عنوان آورده در طرح‌های توسعه‌ای ببریم، همچنین با بکارگیری منابع مالی داخلی و خارجی در طرح‌های پتروشیمی و شیمیایی که توجیه دارد، استفاده کرده و به همراه ارزش افزوده به آنها در زمان بازنشستگی تحویل دهیم.

 

افزایش 500 برابری سرمایه هلدینگ پتروفرهنگ

شاهدایی با اشاره به اینکه این فرآیند موتور محرکه‌ای برای کشور خواهد بود، گفت: هلدینگ پتروفرهنگ با سرمایه گذاری که تا امروز داشته سرمایه‌اش  500 برابر شده است که نشان  از تلاش مدیران هلدینگ دارد.

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ با اشاره به اینکه   4 واحد متانولی داریم، بیان کرد: ابتدا فقط یک واحد متانول کیمیای پارس خاورمیانه بود و سپس از طریق خرید ۵۱ درصد از سهام شرکت انرژی سپهر و در مشارکت با بانک صادرات سه واحد متانولی دیگر اضافه شد.

شاهدایی اضافه کرد: دو واحد متانولی شامل کیمیای پارس خاورمیانه سال گذشته و سبلان طی امسال راه اندازی شد همچنین دنا و سیراف انرژی به چرخه تولید می آیند که در مجموع 6 میلیون و 600 هزار تن متانول در سال تولید خواهند داشت و به این ترتیب به بزرگترین هلدینگی که تولید متانول در دنیا دارد، تبدیل خواهیم شد.

 

افزایش 5/6 میلیون تنی تولید متانول تا 3 سال آینده

به گفته وی ظرفیت تولید متانول  در کشور 14 میلیون تن است که با راه اندازی سبلان این رقم در سال 2024 به 5/20 میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد؛ البته هدف فقط تولید متانول نیست و شرکت با توجه به حجم بالای تولید متانول ادامه زنجیره ارزش و تکمیل آن را در دست کاردارد همچنین مجوزهایی از NPCگرفته شده است که امسال به مراحل اجرایی می‌رسد.

شاهدایی ادامه داد: با این سازوکار متانول را به مواد الفینی و پروپیلین تبدیل می‌کنیم که مواد پایین دستی با ارزشی هستند ضمن آنکه ارزش افزوده برای کشور و  به تبع آن  درآمد بیشتر برای فرهنگیان به دنبال خواهد داشت.

شاهدایی با اشاره به سایر طرح‌های در دست اقدام این هلدینگ بیان کرد: درطرح‌های جهش سوم سه طرح گازی در مناطق چابهار، پارسیان و ماکو داریم.

وی بیان کرد: پتروفرهنگ در شرکت کیان که الفینی است فعالیت خود  را به طور جدی شروع کرده است و از سال گذشته  40 درصد سهام داریم و سرمایه گذاری آن 4 میلیارد یورو اعتبار نیاز دارد که  متاسفانه به دلیل تحریم‌ها نتوانستیم  فایننس جذب کمک کنیم البته برای قلب پروژه یعنی تجهیزات اصلی در حال سفارش هستیم و این موارد با منابع خودمان است و اگر شرایط بهبود یابد، واحد الفین را اجرا کنیم.

 

پذیرش هلدینگ پتروفرهنگ در فرابورس

شاهدایی از پذیرفته‌شدن هلدینگ پتروفرهنگ در بورس خبر داد و گفت: کارهای ورود به بورس و فرابورس در حال انجام است و پیش بینی می‌کنیم تا پایان تیر بتوانیم پذیرش کامل را بگیریم و عرضه سهام را اواخر مرداد و شهریور انجام دهیم البته باید ببینیم که شرایط بورس چطور پیش می‌رود.

وی اضافه کرد: مشکل جدی در این روند نداریم و موارد اداری باقی مانده است که با توجه به اینکه سیاست گذاری بر این بود تا  معلمان ارزش افزوده سرمایه خود در صندوق را از طریق ورود به بورس شناسایی کنند، وارد این عرصه شدیم و بناست تا سرمایه آنها در بورس ارزش‌گذاری شود و سود واقعی را به آنها پرداخت کنیم.

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ با اشاره به اینکه این تصمیم کلی بوده که در سطح صندوق گرفته شده است، بیان کرد: علاوه بر شناسایی سود واقعی دارایی معلمان و ارزش گذاری واقعی آن، با توجه به اینکه بیشتر کارهای ما  توسعه طرح هاست،  ورود به بورس کمک می‌کند تا منابع بیشتری را از منابع داخلی و خارجی تامین کنیم و اگر حتی ارزش بورس افت کند چون برای توسعه شرکت این مسیر را استفاده می‌کنیم، ریسک آن ارزش دارد.

این مقام مسئول همچنین به ورود تدریجی شرکت انرژی سپهر و سبلان به عرصه بورس خبر داد و اظهار کرد: شرکت انرژی سپهر بانک صادرات یکی از هلدینگ هایی است که سال 97 خریداری کردیم و سهام ما 51 درصد است؛ این بانک، شریک و بانک عامل محسوب می‌شود و امور مدیریتی با پتروفرهنگ خواهد بود.

شاهدایی افزود: 2پروژه از شرکت انرژی سپهر به نام دنا و سیراف باقی مانده است که به دلیل تحریم‌ها تجهیزات فرآیندی به ما ندادند و درشرایط کنونی هم تجهیزات را از ماشین‌سازی اراک تامین می‌کنیم.

 

ارزآوری 164 میلیون دلاری کیمیای پارس خاورمیانه

این مقام مسئول با اشاره به اجرای طرح MTP که مجوز آن از وزات نفت دریافت شده است، بیان کرد: خوراک این طرح که از خودمان است و برای موافقت اصولی و در اختیار قرار دادن زمین باید شرکت صنایع پتروشیمی مجوز دهد و در نظر داریم تا کار درعسلویه انجام شود؛  برای دانش فنی طرح هم از شرکت پژوهش و نوآوری بهره می بریم.

وی ادامه داد: خوراک این طرح یک میلیون و 650 هزار تن متانول است که حدود یک سوم آن، پروپیلن خروجی داریم؛ به طور کلی تا قبل از راه اندازی سبلان در تولید متانول سهم 2.8 درصدی داشتیم و بعد از فعالیت سبلان یک میلیون و 650 هزار تن تولید واحد متانول بیشتر شده است البته در محاسبات انجام شده شرکت مروادید با سهام 46 درصدی واحدی مجزا محاسبه شده است.

شاهدایی در مورد فعالیت پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه که سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد، گفت:  این شرکت عملکرد مطلوبی دارد اما با توجه به تعویق راه‌اندازی واحد اکسیژن پتروشیمی دماوند در مجموع به طور متوسط با ظرفیت 60 درصد کارکردیم؛  محصولات کاملا صادراتی است همچنین   ظرفیت ارز آوری هم همان 60 درصد است که رقمی معادل 164 میلیون دلار ارز آوری می‌شود.

 

چین؛ خریدار اصلی متانول از کشور

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ با اشاره به دیگر ماموریت‌های این مجموعه اظهار کرد: هدف ما تکمیل پروژه‌هایی  است که وجود دارند؛ خوشبختانه دنا 68 درصد پیشرفت دارد و بعد از نصب جهش عملکردی قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت؛ سیراف انرژی یک واحد بزرگ متانولی که شامل تمام واحدهای یوتیلیتی و واحدهای مورد نیاز در خود پروژه است.

وی اضافه کرد: طرح MTPبه عنوان یکی ازاولویت های اصلی است که کارهای اجرایی آن را پیش می‌بریم همچنین طرح های دیگر مانند کیان را داریم که فعلا فقط آورده سهام دار بوده است و ظرف 5-6 ماه پیشرفت آن به  30 تا 35 درصد خواهد رسید البته امیدواریم که برای آن فایننس بگیریم.

شاهدایی به وجود  طرح‌های GTPP که خوراک اصلی آها گاز است، اشاره و بیان کرد: می توانیم در کشور از این طرح‌ها هم استفاده و از آن متانول و الفین دریافت کنیم و البته باید فازهای مختلف کار به موازات همدیگر پیش بروند.

وی با اشاره به بازار متانول تولیدی تصریح کرد: بزرگترین مصرف کننده متانول چین است که این محصول را به واحدهای پایین دستی متانولی تبدیل کرده و به آمریکا و اروپا صادر می‌کند و بعد از چین بازار هند، پاکستان و آسیای شرقی را داریم.

به گفته مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ چین سهم 40 درصدی در مصرف متانول دارد و آن را از زغال استخراج می‌کند که به دلیل پیوستن به کنوانسیون پاریس باید این واحدها را تعطیل کند از طرفی چون با مواد پایین دستی متانول با بازار آمریکا و اروپا درتعامل است، نیاز به این ماده دارد و با این وجود اگر قرار باشد روزی تمام متانول‌های دنیا جمع شوند ایران در مرحله آخر خواهد بود چراکه متانول آن از خوراک  اصلی است.

 

تاثیر تحریم‌ها بر صنعت نفت و پتروشیمی مقطعی است

شاهدایی با اشاره به اینکه هر چه تعداد واحدهای متانولی بیشتر می شود قیمت متانول افت پیدا نمی کند، گفت: این روند موجب قدرت چانه زنی بیشتر می‌شود  مگر اینکه قیمت جهانی افت پیدا کند.

وی درباره تاثیر تحریم‌ها و روابط سیاسی بر صنعت نفت و پتروشیمی اظهار کرد: این صنعت  از تحریم ها و شرایط سیاسی تاسی دارد حتی کرونا هم بر قیمت هیدروکربورها تاثیر داشت اما این اتفاق مقطعی خواهد بود.

مدیرعامل پتروفرهنگ به چشم‌انداز سهم ایران در تولید متانول هم اشاره و بیان کرد: تا سال 2024 سهمی 13 درصدی در تولید متانول دنیا داریم که 4 درصد آن به پتروفرهنگ اختصاص پیدا می‌کند.

شاهدایی درباره اهمیت وجود اتحادیه برای خرید  وفروش متانول هم بیان کرد: اگر شرکت های هم محصول با هم اتحادیه داشته باشند در قیمت گذاری، سیاستگذاری فروش و صادرات تاثیر می‌گذارد.

تگ ها

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط

تماس با ما
تماس با صندوق ذخیره فرهنگیان با سریعترین روش ها

ایمیل

info@szf.ir

فکس

021-22255213

آدرس

خیابان ولیعصر - بالاتر از میدان ونک خیابان عطار - پلاک 10

ارسال پیام

درباره ما

موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یک نهاد خصوصی در سال 1374 با هدف ارتقاء وضعیت معیشتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی، از طریق تشویق و ترغیب ایشان به مشارکت فعال در فعالیت‌های اقتصادی، بازار سرمایه و ایفای نقش پر رنگ در اقتصاد کشور تاسیس شد. صندوق ذخیره فرهنگیان با داشتن چهار هلدینگ پتروشیمی و انرژی، مالی و سرمایه‌گذاری، ساختمانی و خدمات و حدود 30 شرکت اصلی زیر مجموعه این هلدینگ‌ها، در حال فعالیت اقتصادی به منظور کسب سودآوری و تولید ثروت برای فرهنگیان عضو است و کلیه دارایی‌های آن نیز متعلق به اعضا است.

مارا دنبال کنید :

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان می باشد